6.března došlo k naplnění dlouhodobého plánu – uspořádání vlastní zabíjačky. Od nápadu po vlastní realizaci uběhly celé tři roky (možná i více). Jedna z nejdůležitějších podmínek – patřičný průběh zimy a dostatek sněhu pro tu správnou atmosféru se letos vyplnil. A tak se týden předem mohlo začít s přípravou. Po instrukcích mistra řezníka a kuchaře v jedné osobě, jsme se nemohli dočkat soboty. V pět hodin ráno začala hasičárna ožívat pohybem lidí, kteří následně odjeli pro to nejdůležitější – prasátko, které mělo sice pouhých 134 kilo, ale napoprvé to stačilo. Další skupinka členů připravovala zázemí k vlastní akci. Poprvé jsme rovněž „naostro“ zatopili pod „kotlem“ naší polní kuchyně. Čerstvý sníh a mráz kolem 7 stupňů umocňoval atmosféru.Vše vypuklo těsně po osmé hodině. Po nezbytných úkonech řezníka následoval koloběh prací, který je už všem znám… Nutno říci, že vše probíhalo v naprosté souhře a spokojenosti nás všech. Pomalu se blížilo pozdní odpoledne a dodělávaly se poslední výrobky, dochucovala polévka a začalo to nejhorší – úklid po celé akci… Zároveň se v tuto dobu pomalu sjížděli naši okrskoví přátelé ze sborů Vratimov, Šenov, Bartovice, ale také Havířova, Andělské Hory a další naší členové a příznivci sboru, ke společnému posezení na „vepřových hodech.“ Akce probíhala ve výborné náladě do pozdních hodin.