Ještě v závěru loňského roku padlo rozhodnutí , že si opět uspořádáme vlastní zabijačku. V sobotu 16.února, za ideálního zimního počasí, jsme tedy od myšlenek přešli k činu. Od časných ranních hodin, vlastně už předchozího večera, se začalo připravovat vše potřebné – nakoupit patřičné suroviny, koření, uvařit kroupy, oloupat cibuli, česnek a to hlavní mít včas ráno k dispozici dostatek vroucí vody. Takže „topiči“ se museli činit už od páté hodiny sobotního rána. Po sedmé hodině už ho přivezli…. a řezník se mohl dát do práce za vydatné „asistence“ našich pomocníků. Vše šlo velmi organizovaně a hladce. Takže první „chuťovky“ jsme mohli okoštovat ještě před polednem. Následně se už plynule pokračovalo ve výrobě klasických produktů pravé zabijačky. A že nás na toho jednoho čuníka bylo více než dost, tak výrobků muselo být také dostatek. Pracovalo se pilně, až do večerních hodin. A na závěr ještě vymíchat polévku do úplného vychladnutí. Ale to už byla doba opravdu pokročilá a tak se s tím méně příjemným – úklidem, pokračovalo v neděli. Požitek z akce byl nejen v „materiální“ rovině, ale hlavně v té kulturní a spolkové. A to byl hlavní důvod, proč se akce konala. Takže máme výzvu opět pro příští rok.